Besøg også NewYorkGuiden.dk
Du er her: Forside » Normandiet

Normandiet

Cote Fleurie - Blomsterkysten
Cote Fleurie (Blomsterkysten) er kendt som det helt centrale feriested ved kysten i Normandiet.

Den gamle by Dieppe
Dieppe er det ældste sommerkursted i Frankrig og ét af de ældste i hele Europa. Dette feriested ved den Engelske Kanals kyst ligger i Normandiet. Foruden sine strande tilbyder stedet en vifte af andre muligheder for turister.

Havnebyen Cherbourg
Den franske by Cherbourg ligger i den nordvestlige del af landet i Normandiet. Byen er en del af det franske departement Manche og er verdenskendt for sin havnefront, som har spillet en stor rolle i forskellige historiske begivenheder.

Houlgate
Houlgate er et feriested ved havet, som ligger i Normandiet. Grundet sine skønne strande og generelt behagelige udseende, tiltrækker byen turister fra hele verden.

Mont St. Michel
Mont Saint Michel er en lille ø, som ligger i Saint Malo Golfen i Normandiet. Øen består for en står del af klipper. I den centrale del af øen ligger en meget interessent by med mange antikke bygningsværker.

Granville - et dejligt feriested
Granville beskrives ofte som et af de mest attraktive feriesteder i det nordlige Frankrig. Byen, som ligger i Normandiet, tager imod mange besøgende fra Frankrig og resten af verden. Granville er det ideelle feriemål, hvis man ønsker at slappe af og nyde en fed ferie.

Caen og William Erobreren
Byen Caen er den administrative hovedstad i det franske departement Calvados. Desuden er byen hovedstad i det nedre Normandiet.

D-dag
D-dag refererer til den store begivenhed, som fandt sted den 6. juni i 1944, hvor de allierede styrker invaderede Normandiet med henblik på at befri Frankrig fra nazisterne.

Et besøg i Avranches
Avranches, som ligger i den franske region Normandiet, tilbyder et stort antal aktiviteter og spændende steder for den besøgende. Byen er meget tiltrækkende og interessant grundet sine naturlige karakteristika og tætte forhold til store historiske begivenheder som f.eks. Anden Verdenskrig.

Honfleur
Honfleur er en meget charmerende og unik by ved kysten i den franske region Normandiet. Byen hører under det område, som hedder Cote Fleurie og siges ofte at være det smukkeste feriested i hele regionen.

Le Havre - en fiskerby
Le Havre er ikke alene berømt i Normandiet, men også i hele Frankrig og resten af Europa, for byen har en af de største og vigtigste havne i Frankrig. Således kan man nemt forestille sig den betydning, som de fiskerirelaterede aktiviteter har for byen.

Spændende steder at besøge i Rouen
Rouen er primært kendt for at være byen, hvor Jeanna d'Arc blev brændt i 1431. Foruden denne begivenhed er der mange andre historiske facts og appellerende steder, som tiltrækker turister.

Bayeuxs gobeliner
Bayeux, som ligger i den franske region Normandiet, er verdenskendt for sine gobeliner. Selvom byen også kan gøre sig gældende på mange andre områder, må gobelinerne siges at være byens varemærke.