Besøg også NewYorkGuiden.dk
Du er her: Forside » Paris

Champs Elysées

Champs Elysées er et de mest kendte områder i Frankrig - ja, måske endda i Europa eller hele verden. Området kan besøges via Champs Elysées avenuen, som strækker sig fra Triumfbuen til Concordepladsen. Det er et af de centrale steder for de fleste turister i Paris. Man bør ikke gå glip af et besøg her, da stedet er meget smukt og har stor historisk værdi.

Champs Elysées er fyldt med teatre, butikker, caféer, restauranter og biografer på den vestvendte side. På området, der vender mod Concordepladsen, ligger Jardins des Champs Elysées. Således er der masser at se på og foretage sig, hvis man vælger at tage turen til fods fra den ene ende til den anden. Der skal i hvert tilfælde som minimum sættes en hel dag af, hvis man skal nå det hele.

Jardins des Champs Elysées er et meget smukt område - specielt for den naturinteresserede besøgende. Området indeholder nogle helt fantastiske haver, som bliver passet og plejet og er dekoreret med diverse springvand.

Champs Elysées er stedet det sker, når noget skal fejres i Paris. F.eks. i forbindelse med nytår bliver området fyldt op med festglade mennesker. Også nationaldage - som f.eks. mindet om historiske begivenheder - bliver holdt ved og omkring Champs Elysées.

Solpaneler
Vidste du, at du kan bygge og installere dine egne solpaneler og spare mange penge på elregningen.

Læs mere på www.solarpanelmanual.com (engelsk)

Champs Elysées opstod i 1600-tallet, da Medici-familien besluttede at bygge en vej omgivet af træer i området. Før bestod området kun af marker og haver, og det var først på et meget senere tidspunkt at stedet virkelig tog form til det Champs Elysées, vi kender i dag.

I 1994 blev området omkring Champs Elysées redesignet og gennemgik nogle forandringer, som gør, at stedet fremstår lidt anderledes i dag. Blandt de største forandringer er beplantningen af mange flere træer og udbyggelsen af en zone for fodgængere.

> Kort over Champs Elysées