Besøg også NewYorkGuiden.dk
Du er her: Forside » Paris

Le Marais

Le Marais er et af de mest kendte kvarterer i Paris. Områdets berømmelse skyldes ikke mindst det aktive natteliv og den energi, som sitrer i luften. Området emmer af kreativitet og innovation. De nyeste trends indenfor mode og kunst kan opleves her.

Kvarteret ligger meget fordelagtigt placeret tæt på Louvre og Sorbonne. Faktisk ligger Le Marais i gå afstand fra Louvre, Sorbonne og andre turistmål som Seinen og Notre Dame. Som turist i Le Marais vil man opleve, at stemningen er nærmest farverig og munter. Lidt af en kontrast til andre lokale attraktioner som Louvre og Sorbonne, som virker mere kølig og formel.

Det franske udtryk "le marais" betyder sump. Kvarteret fik navnet grundet sit tidligere udseende og aner. I dag fremstår kvarteret meget charmerende og er et af de mere magiske og unikke områder i Paris. Mennesker fra mange forskellige kulturer og nationaliteter lever i harmoni med hinanden, og som turist føler man sig altid velkommen.

Le Marais udviklede sig som kvarter i det 12. århundrede, da religiøse institutioner blev bygget. Efterfølgende steg indbyggertallet i forbindelse med at Henry IV byggede La Place Royale i området og gjorde Hotel Saint Pol til sit nye hjem. Siden da er Le Marais blevet en endnu mere vigtig del af Paris, som er tæt befolket og rig på aktiviteter.

Selvom Le Marais mistede en del af sin skønhed og attraktionsværdi i det 17. århundrede, blev det tabte vundet tilbage i det 19. århundrede. I løbet af 1960'erne blev nogle af Le Marais' historiske steder ødelagt - men en stor del blev dog stående tilbage. Området fik et helt nyt udseende, da der blev bygget meget nyt, hvilket tiltrak mange kunstnere.

> Kort over Le Marais