Besøg også NewYorkGuiden.dk
Du er her: Forside » Paris

Louvre

Louvre har været museum i mere end to århundreder og indeholder kunstværker uden sidestykke. Museet er ikke kun verdenskendt grundet disse værker men også på grund af Louvre Paladset, hvor værkerne udstilles og som er et kunstværk i sig selv.

Louvre Paladset var oprindeligt et middelalderfort. Fortet blev bygget i 1100-tallet. Det blev løbende udvidet af de forskellige monarker, som boede der indtil 1800-tallet. Dette fort, palads eller museum om man vil, ligger i Paris på den højre bred af Seinen. Louvre Paladset bruges ofte som et referenceemærke, der adskiller byen i en nordlig og sydlig del.

Louvre Paladset havde værelser og andre områder, som indeholdt historiske objekter og kunstværker, der tilhørte den konge, som beboede stedet på et givent tidspunkt. Men bygningen var oprindeligt beregnet til museum. Henri VI tilegnede en del af paladset, til det der blev kaldt "salle des antiques" eller det antikke værelse, hvor der kun var adgang for kongens specielt inviterede gæster.

Først i 1790'erne udviklede paladset sig gradvist til et museum. Det skete, da paladsets beboere valgte andre bygninger som beboelse, og kunstværkerne vandt større indpas i Louvre. Således er Louvre et af de ældste museer i Europa. Af endnu ældre museer kan nævnes Vatikan Museet (1784), Dresden Museum (1744) og Ashmolean Museum (1683).

Louvre Museet er delt ind i 8 sektioner. Hver sektion fremviser kunstværker fra forskellige epoker fra de første civilisationer frem til værker kreeret i det 19. århundrede. Hermed kan både kunstens udvikling og menneskehedens evolution studeres på museet.