Besøg også NewYorkGuiden.dk
Du er her: Forside » Paris

Montmartre

Montmartre er en bakke, som ligger i den nordlige del af Paris og siges at være byens højeste punkt. Fra dette område - Montmartre - kan man i cirka 130 meters højde få en ganske anderledes udsigt over Paris. Ikke mindst derfor er denne parisiske perle så unik.

Navnet Montmartre stammer fra termen "Mont des Martyrs". Området gik under navnet "Mont des Martyrs", fordi ærkebiskoppen Eleuthere, præsten Rustique og biskoppen Saint Denis alle blev halshugget her omkring år 270.

I løbet af det 12. århundrede blev der etableret et vigtigt kloster i Montmartre, i forlængelse af at Benedictine-gruppen byggede deres religiøse bygning i området. Det var ikke før i 1800-tallet, at området for alvor blev velbesøgt og fik væsentlige aktiviteter.

I løbet af det 19. århundrede begyndte Montmartre for alvor at blive kendt for sine kunstneriske aktiviteter. Således blev området et "must" for enhver kunstner i Paris, som gerne ville udstille sine værker. En stor del af disse kunstnere brugte dog ikke kun Montmartre som udstillingsvindue, men valgte også at bosætte sig i bydelen.

Området er helt specielt på grund sin historie og unikke livsstil. Enhver turist med interesse for kunst, bør ligge vejen forbi. De fleste kunstnere, som er på ferie i Paris, har først og fremmest fokus på et besøg i Montmartre.

Mange af verdens mest kendte kunstnere har boet og udstillet deres værker i Montmartre. Picasso er et eksempel herpå. Andre kunstnere med knap så stor succes, har også været tiltrukket af området. Fælles for alle har dog været ønsket om en bohemeagtig livsstil, som karakteriserer stemningen i Montmartre.