Besøg også NewYorkGuiden.dk
Du er her: Forside » Paris

Tuileries kvarteret

Tuileries kvarteret er kendt for Jardin des Tuileries. Det er en park med mange attraktioner og underholdende aktiviteter for besøgende i alle aldre. Såvel børn som voksne vil altid kunne finde noget interessant og sjovt at tage sig til i Jardin des Tuileries og Tuileries kvarteret generelt.

André Le Notre var den første designer, som var tilknyttet opførelsen af Tuileries Paladset i løbet af 1660'erne. Der skulle dog gå noget tid, før denne originale bygning fik opmærksomhed. Le Notre var Kong Louis den 14.'s gartner. Han var også den person, som kongen havde størst tillid til, hvad angik udsmykning af bygninger - både udvendigt og indvendigt. Således var Le Notre også ansvarlig for designet af andre store projekter som f.eks. Versailles Parken.

I løbet af 1790'erne blev Tuileries Paladset Napoleons hjem. Derfor blev der gjort meget mere ud af udsmykningen end tidligere. Imens Napoleon beboede Touileries Paladset, blev nogle af datidens bedste designere og arkitekter bedt om at redesigne stedet. Blandt disse kompetente personer kan nævnes Fontaine og Percier.

Tuileries haven tog sin begyndelse, mens Catherine de Medici boede i området og fik idéen til haven. Tuileries haven ligger ved bredden af Seinen tæt på andre attraktive områder som f.eks. Concordepladsen, Rue de Rivoli og Louvre. Haven er ikke kun interessant grundet sin historie men også på grund af sin skønhed. Desuden er Tuileries haven kendt for sin enorme størrelse. Haven strækker sig over mere end 2500 hektar.

Jardin des Tuileries byder på adskillige antikke statuer og bassiner som f.eks. Maillol kvinden. Haven har gennemgået enkelte forandringer i de senere år, men fremstår stadig med sine oprindelige karakteristika. Den er også meget kendt for sine udkigsposter. Fra haven kan man se andre seværdigheder som f.eks. Triumfbuen og Louvre.

> Kort over Tuileries